Om Dråben i Havet

Hver gang nogen smider et stykke skrald, så risikerer det at ende i naturen eller i de danske farvande. Derfor starter vi oprydningen lokalt. Vi starter med os selv. På den måde får vi REN by, og det er forudsætningen for REN natur og RENT hav.

Vi rydder først op i byen, og når dette projekt breder sig som ringe i vand, vil vi en dag kunne omgive os med et rent miljø.

 “VI RYDDER OP FOR OS SELV OG FOR DIG SOM ER BORGER, ERHVERVSDRIVENDE, POLITIKER, BILIST, CYKLIST ELLER DIG, DER FÆRDES HER PÅ FREDERIKSBERG”

Kom og vær med. 

Hvordan det hele begyndte?

“Bevæg dig for livet”

Det hele startede med, at jeg i februar måned 2019 blev løbe- og gåvært i “#Bevæg_dig_for_livet” her på Frederiksberg. Jeg havde lyst til at møde frederiksbergborgere og have en stund med andre lokale. Mens jeg var ude at gå og løbe, lagde jeg mærke til cigaretskod og andet. Jeg husker, at jeg tænkte, om man kunne gå skraldegåture for sammen at gøre noget ved problemet. På den måde kunne man slå to fluer med et smæk. At komme ud, at være i bevægelse, at mødes med andre lokale og sammen gøre gavn for en selv, ens nabo og ens by.

Derfor ringede jeg til #Lone_Brink fra “#Bevæg_dig_for_livet” og “#Spring_for_livet” for at høre, om jeg kunne invitere på skraldegåture i deres regi. Det kunne jeg godt. Jeg ringede også nogle enkelte gange til Marianne Hovgaard, fordi jeg ville sikre mig, at vi holdt os indenfor deres rammer. Hun fortalte, at det vigtigste var og er, at vi skriver “Dråben i havet Gør en forskel – i samarbejde med Bevæg dig for livet”. Dette blev vi inspireret af, og det førte til vores eget slogan: En skraldegåtur er en bevægelse for livet.

Kommunen og Frederiksbergbladet:

En dag i juni måned 2019 ringede jeg til kommunen for at høre, om jeg måtte låne 30 snappere. “#Sussi_Bønnerup_Ravn” , som jeg talte med, fortalte, at hun lige var blevet ansat, så hun skulle lige se, hvordan man gjorde. Hun sagde, at hun ville vende tilbage – og som sagt så gjort. 14 dage efter skrev hun, at der var 30 snappere, som jeg kunne hente. 4 dage senere stod hun med snapperne, og jeg tog imod dem. Hun var været vores kontaktperson, og hun har altid været venlig og nysgerrig omkring vores aktiviteter.

Nu havde jeg så snapperne, men jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle invitere folk til en gåtur. Derfor tænkte jeg, at jeg ville ringe til frederiksbergbladet for at høre, om de ville hjælpe mig. Jeg kan huske, at jeg sagde: “Er der ikke noget med, at jo mindre skrald der er på gader og stræder, jo større sandsynlighed er der for, at der er mindre skrald i naturen og i de danske farvande”. Vi talte om uddannelses- og dannelsesaspektet med en skraldegåtur. Med det mener jeg, at når vi i byerne passer på vores gader og stræder, så passer vi automatisk også på vores natur og de danske farvande.  Journalisten #Heidi_Engelund_Friis fangede, hvad jeg sagde, og inden vi sluttede samtalen, havde vi lavet en aftale om at mødes. Jeg vidste ikke, at en fotograf ville dukke op, og at jeg ville komme i avisen ugen efter. Det gik hurtigt.

Der var et billede af mig i avisen ugen efter.  Min mand og vores to “store børn” syntes, det var vældig morsomt. Når vi ser tilbage, tror vi, at vi har været i frederiksbergbladet mere end 12 gange i løbet af 2019 og 2020. I 2021 har vi allerede været i bladet 4 gange. Frederiksbergbladet med “#Bo_Børresen” bliver ved med at bakke os op.

Maria Jakobsen – Nybolig, Gammel Kongevej

Samme dag som jeg kom i den lokale avis, kom der en mail fra #Maria_Jakobsen fra Nybolig, Gammel Kongevej. Hun og hendes samarbejdspartner #Lars_Nissen ønskede at bakke op om arrangementet ved at donere drikkelse. Det har de gjort lige siden. Inden Corona kom, dukkede Maria tit op til eventsene med armene fyldt med drikkelse. Alle var glade! Det var lidt ligesom, når julemanden kom. Det var før Corona.

At være en del af det lokale:

Gad vide hvordan folk ville reagere, når jeg inviterede på en skraldegåtur. Det var jo vildt pinligt at samle skrald. Hvad ville de ikke tænke? Heldigvis blev ideen “skraldegåture” godt modtaget. Morten fra #Molles _pølsevogn var den første, der henvendte sig til mig med “thumbs up”. Efter han havde læst om skraldegåture på de digitale medier, skrev han: “Godt initiativ. Jeg er så træt af skod”. Siden da har vi haft kontakt, og til eventet i september måned 2019 donerede han pølser til alle deltagerne. Han var også en af de første, der bakkede op om vores event i 2020 “Væk med cigaretskod på Frederiksberg”, som bestod i et samarbejde med 92 erhvervsdrivende på Frederiksberg. Bl.a. #Godthåbsvej_Apotek, #Falkoner_Bios personale, Klippestuen, caféer, restauranter, isbar m.m.

United World Colleges (UWC) 

Faktisk var det #Christian_Havreheds initiativ. Han er fra #United_World_Colleges. Vi indgik i et samarbejde. I løbet af 6 dage besøgte vi 92 erhvervsdrivende for at høre, om de ville donere 50 kr. til lommeaskebægre, som vi ville gi’ gratis til alle, der havde behov for et. Det gjorde vi så. Sammen  stod vi foran #Frederiksberg_Centret og udleverede 3000 lommeaskebægre til dem, der viste interesse.

United World College

Dette er før coronatiden. 

#Christian_Havrehed har tit været med på vores skraldegåture. Vi spurgte, hvad der drev ham, og han fortalte, at United World Colleges målsætning er: “United World Colleges (“UWC”) makes education a force to unite people, nations and cultures for peace and a sustainable future”.

Se mere på disse links

Ugeavisen på Frederiksberg lokalt

Indsamling af støttemidler Go Fund me

Molles Pølsevogn

Morten fra #Molles_pølsevogn får den dag i dag ekstra lommeaskebægre, når vi har dem. Han siger: “Mine kunder har et stort behov for dem. Kunderne kan stadigvæk finde på at placere deres skrald på jorden i stedet for i skraldespanden, som er lige ved siden af dem. Vi må hjælpe dem med lommeaskebægre.” Forleden dag spurgte jeg ham, om han kan se en forskel, fra da vi startede til nu – 1 1/ 2 år efter, og han gav et rugende JA!

Den første skraldegåtur:

Min mand hjalp mig ud af døren med snappere, poser og handsker. Han sagde: “God tur.”  Til min overraskelse, dukkede der 9 op. Det blev en hyggelig tur. Vi startede ud med at stå i en cirkel. Jeg spurgte, om alle ville sige, hvad de hed, hvor de bor, og hvorfor de valgte at dukke op. Derefter fordelte vi os på de forskellige veje. Jeg fulgtes med en, jeg ikke kendte, og vi hyggede os, mens vi samlede skrald. Da vi vendte tilbage en time efter, var alle tørstige, og #Maria_Jakobsen fra Nybolig, Gammel Kongevej dukkede op. Det var godt at få slukket trøsten. Formanden for Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling #Niels_Hartung_Nielsen deltog. Tak for det. De bakker os op, og vi bakker dem op.  Sådan har det været lige fra starten af.

På den anden skraldegåtur var vi 12, der deltog. På den tredje tur dukkede der 16 op. I år – 2021 – til vores påskeskraldegåtur, var der 88, der dukkede op. Det var helt vildt. Jeg kan huske, at jeg skrev til Maria, at vi ikke havde mere drikkelse. Selv om vi havde en aftale om, at hun sponsorerer drikkelse, så synes jeg, at det var pinligt at skrive til hende. Det var ude af min komfortzone. Men hun svarede, at hun ville komme med mere. Wau, tænkte jeg. Sådan har det været hver gang. Det er dem, der giver, og vi tager hatten af for, at de bliver ved med at give. Til vores julearrangement i 2019 deltog Marias samarbejdspartner #Lars_Nissen fra Nybolig, Gammel Kongevej med hans to drenge. Her fortalte han, at de gerne ville fortsætte med at bakke os op, indtil projektet slutter i december 2022. Vi var imponerede. Det havde vi ikke forventet.

Søren

Da jeg for 5. gang var på vej ud af døren til en skraldegåtur, rejste min mand sig op og sagde: “Jeg tager med”. Jeg kiggede vantro på ham. “Hvad har du gang i? ”spurgte jeg ham. Han svarede: “Jeg har læst på det. Mikroplast er gift. Det er hverken godt for træerne, buskene, dyrene eller os mennesker. Det er over det hele. I byerne, naturen og havet. Det skal væk, og folk skal vide, at skod og snus og i det hele taget skrald ikke hører til på gader og stræder. Det er farligt, og desuden så får du brug for hjælp”. Siden da har han været med. Han siger til alle, at jeg har tvunget ham.

Kan være et billede af 3 personer, folk, der står, vejnavn og tekst, der siger "REDMI REMINOTE9 NOTE AI QUAD CAMERA"

Her er Søren med Inge og Kirsten.

Styringsgruppen.

Mens jeg arrangerede skraldegåture, arrangerede jeg også gåture, og her mødte jeg Karin. Vi kom i snak om skraldegåturene. Jeg fortalte hende, at jeg synes, at det var underligt, at jeg ville gå skraldegåture, når man nu også kunne lave alt muligt andet i sin fritid: Tage til whiskysmagning, gå på café, gå til golf etc. Men nej – jeg ville gerne gå mine skraldegåture. Hun syntes, at det var genialt. Jeg syntes, hun var skør, at hun kunne sige sådan noget. Skraldegåture er jo bare skraldegåture. Der er ikke noget fantastisk i det. Man samler skrald, og man samler andres skrald, og længere er den ikke. Men Karin ville med.

Og sådan blev det. Jeg endte i styringsgruppen, fordi jeg aktivt meldte ud, at det her er en rigtig god ide.  Siden har Rachel, Søren og jeg nærmest talt sammen hver eller hver anden dag, fordi der lige er noget, der skal tales om, eller der er noget, der skal skrives og diskuteres. Ofte er vi blevet trætte af skrald. Så har vi holdt en pause. Livet er jo også andet end skrald.

Styringsgruppen fungerer, fordi vi har samme værdier og samme vision, og samtidig er vi tre personer med vidt forskellige kompetencer, og derfor supplerer vi hinanden så godt. Det den ene ikke kan, det kan den anden. Lige bortset fra it; her må vi hente hjælp. Vi ser også tingene fra forskellige vinkler, hvilket kan give nogle interessante samtaler. Men det er Rachel, der har ideerne – i en sådan grad at vi andre bliver helt forpustede. Knapt er vi blevet færdige med et arrangement, før hun har fundet på et nyt.

Brancheforeningen Plastindustrien

Det var i slutningen af juli måned i 2019, at jeg fik en henvendelse fra kommunikationschef #Lars_Hall_Bæk Farsøe fra #Brancheforeningen_Plastindustrien. De ville gerne bidrage ved at donere drikkelse. Jeg blev helt paf og takkede ja.  De donerede drikkelse i de sidste måneder af 2019, og i 2020 donerede de snacks til alle skraldegåturene. Det var godt givet ud. Du kan læse mere om samarbejdet via linket.

Se link:

plastindustrien sponsorerer lokalt affaldsinitiativ på frederiksberg

 

Forvaltningen og opstarten af skraldeprojektet,

“Dråben i havet Gør en forskel” 2020 – 2022. 

I august 2019 fik vi en mail fra forvaltningen. De ville høre, om vi kunne hjælpe dem med “Frederiksberg Gør Rent”. Vi havde et møde med dem, og derefter indgik vi i et samarbejde med at finde frederiksbergborgere til at stå ved forskellige poster rundt om på Frederiksberg. Det tog ikke lang tid. Vi fandt 12, der gerne ville stå ved posterne. Det blev en hyggelig dag.

Dette samarbejde resulterede i, at vores gode ven fætter Michkel, Søren, Karin og jeg for alvor valgte at starte op med et skraldegåtursprojekt. Nemlig ved at invitere frederiksbergborgere på skraldegåture i 2 år – fra 2020 og til og med 2022.

Michkel Juhl Jensen

Åbn billede

Det var fætter #Michkel_Juhl_Jensen, der finpudsede navnet #Dråben_i_Havet_Gør_en_forskel. Det var ham, der lavede facebooksiden, det var ham, der lavede logoet, og det var ham, der fandt frem til vores slogan: “En skraldegåtur er en bevægelse for livet”. Han sørgede for, at vi alle sammen havde en platform at gå ud fra.

Så da vi officielt startede projektet i januar 2020, var vi spændt på, om der ville dukke nogen op en kold januar formiddag. Vi havde jo det hele . Alt var klar, men ville der dukke nogen op. Hele 24 frederiksbergborgere kom og deltog i eventet. En kold lørdag formiddag i januar i 2021 dukkede der 54 frederiksbergborgere op til arrangementet. Nærmest det dobbelte fra året før. Det havde vi heller ikke regnet med.

Her er nogle billeder af, hvordan skraldegåture kan se ud.

Kan være et billede af 3 personer

Ingen tilgængelig billedbeskrivelse.

Her bliver der slappet af. Åbn billede

Åbn billedeKan være et billede af 2 personer, folk, der står, udendørs og tekst, der siger "示 KNCA REDMI NOTE 9 AI QUAD CAMERA"

Kan være et billede af 5 personer, barn, folk, der står og udendørsKan være et billede af en eller flere personer, personer, der går, folk, der står og udendørs

Kan være et billede af 2 personer, folk, der står og udendørs

Kan være et billede af 3 personerKan være et billede af 3 personer

Kan være et billede af 2 personerKan være et billede af 2 personer

Kan være et billede af 1 personKan være et billede af 1 person

Kan være et billede af 3 personer og smilende personerKan være et billede af 1 person

Kan være et billede af 3 personer og smilende personerIngen tilgængelig billedbeskrivelse.

Kan være et billede af 2 personerKan være et billede af 2 personer

Ingen tilgængelig billedbeskrivelse.Kan være et billede af 1 person

500 poser affald med et snap-tag - FrederiksbergFonden

Elever fra den franske skole

Corona & sikkerhed

Så kom corona. I marts måned måtte vi se på, hvordan vi kunne ændre strukturen for at holde fast i skraldegåturene. Karin, Søren og jeg havde diskussioner om, hvad vi skulle gøre. Nogen mente , at vi skulle vente, og andre mente, at vi bare skulle afsted og få samlet noget skrald. Det endte med et kompromis. Vi ringede til coronahotline,  og sammen med dem fandt vi en måde at gå skraldegåture. I den forbindelse blev vi interviewet  af TV2 lorry.  Se link  TV2 Lorry

Hvad det kan føre med sig …

I løbet af foråret 2020 fik vi kontakt med flere og flere skraldegågrupper. Vi fulgte også med i opstarten af “Skridtogskrald”. I deres regi var der flere, der skrev, at de gerne ville gå en skraldegåtur i Nørrebroparken. Vi skrev, at det ville vi gerne stå for. Mens  vi arrangerede eventet, skrev vi for sjov til Nørrebros lokaludvalg og til overborgmester #Frank Jensen. Vi tænkte, at han måske kunne have interesse i at se, hvordan der ser ud i Nørrebroparken. Nogle dage efter at vi havde sendt invitationen ud, ringede telefonen. Det var Frank Jensens sekretær, der introducerede sig selv. Jeg lagde på. Han ringede igen. Jeg tog den og undskyldte, at jeg havde lagt på. Jeg var blevet helt paf.  De ville gerne deltage i en skraldegåtur. Som sagt så gjort. 14 dage senere mødtes vi og gik en skraldegåtur.  

Frank Jensen var den første politiker, der valgte at gå med os, og han valgte at prioritere at se, hvordan hovedstaden egentlig ser ud. Tusind tak for det.

Se Link: Frank Jensen

Han spurgte, om vi var interesserede i at bakke op om at skabe skraldegågrupper i hovedstaden. Smilende mindede vi ham om, at vi var fra Frederiksberg. Han var ligeglad. Vi sagde selvfølgelig ja! I den forbindelse arrangerede vi i samarbejde med mange af de andre skraldegågrupper en stor skraldeindsamlingsdag i hovedstaden.

Det var i den anledning, at det for alvor gik op for os, at en skraldegåtur går på tværs af politiske interesser.

På Frederiksberg bakker Borgmester #Simon_Aggesen og 1. Viceborgmester #Jan_ E_Jørgensen op om projektet og hele kommunalbestyrelsen. Se link: https://ugeavisen.dk/frederiksberg/artikel/tak-til-dråben-i-havet

Så skrald går på tværs af kommunale grænser. Det er et fælles ansvar, og uanset om du er ung, ældre, syg, arbejdsløs, arbejdende, religiøs eller politisk aktiv, så har man mulighed for at deltage. 

Et dynamisk fællesskab

Vi er glade for vores skraldekollegaer. Hvis der er nogen, der har energi og handler, så er det vores kollegaer rundt om i  hovedstaden. Vi er et netværk. Vi bakker hinanden op, besøger hinanden og sparrer med hinanden. Skraldegågrupperne på kryds og tværs kender hinanden. Det er et fællesskab, der blive større og større. Og så samles vi i ny og næ og har en stund sammen. Det er hyggeligt.

Københavner Event

Den 13. juni organiserede skraldegågrupperne og private fra hovedstaden et storkøbenhavnerevent, der foregik i 14 bydele i hovedstaden. Der var i alt 18 poster. Vi fik samlet over 500 kg. skrald, og ca. 250 mennesker deltog i arrangementet. Det var første gang, at skraldegågrupperne og folk i hovedstaden gik sammen om at signalere, at vi ønskede en holdningsændring vedrørende placering af skrald i hovedstaden uden en organisation bag sig. Bo Børresen fra Frederiksbergbladet sørgede for, at alle 8 lokalblade blev informeret og eventet kom i lokalbladene samtidig. Tak til #Bo_Børresen for at bruge sin position til at styrke sammenholdet på tværs af kommunale grænser og på tværs af bydelene. Visionen var at bakke op om borgere, der ønskede at starte deres egne skraldegågrupper  i deres egen bydel.
For yderligere detaljer se:
Københavner Event
Valby Lokaludvalg
Frederiksberg Lokal TV

Efter eventet mødtes mange af os til en hyggeaften. Her sagde :#Charlotte fra #Skraldefest, det så tydeligt: “Vi er et netværk, der bakker hinanden op, og der kommer flere og flere”. For snart 2 år siden var der ikke særlig mange skraldegågrupper i hovedstaden. I dag er det anderledes. Vi arbejder på kryds og tværs. Vi skriver / ringer til hinanden for at høre, om vi må låne hinandens grej.  #Bodil Fosgaard har været i gang længe.  Der er #WasteHunters,  #skraldejagt, #skraldefest og #Renere Nørrebro. Vi har Jette fra Vesterbro Rydder op. Der er Nordic Ocean Watch Denmark, og der er #Green_Kayak. Der er #Lea_Gram fra Gentofte. Sarah står for skraldegågruppen i Husum. Så er der Leif fra #Plog_and_Play. Og så ved vi, at der er skraldegågrupper, der dukker op flere steder rundt om i hele landet. Vi ved, at der er skraldegågrupper på vej i Roskilde, Virum og  også i Valby.  Og så er der de mange, mange borgere over alt i hovedstaden / på Frederiksberg, der selv går skraldegåture.  Selv om skraldet ikke er deres, så er det deres  by.  Vi er virkelig mange. En anden mentalitet er i gang med at brede sig. Vi accepterer ikke længere affald udenfor skraldespanden!

Et spot til Frederiksberg fra Frederiksberg

Det skal være sjovt – fastelavnsturen

Jeg ved ikke, hvad der skete. Jo, vi fik at vide, at vores kollegaer fra Nørrebro havde arrangeret en fastelavnstur. Vi spurgte, om vi måtte være med. Da jeg ringede til #Julie fra Føtex bageren i Frb. Centret og spurgte, om de ville donere 50 fastelavnsboller, havde jeg ikke ventet at få et ja. Jeg ringede nærmest for at høre, om de ville have interesse i at bakke op om et lokalt projekt. Hvis ikke – forståeligt nok. Da jeg skrev til kommunen for at høre, om de ville skrive ud om eventet, havde jeg ikke forventet, at de ville sige ja. Det gjorde de. Da jeg skulle hente fastelavnsbollerne, spurgte ekspedienten, hvorfor jeg ikke var udklædt. Det kunne jeg ikke svare på. Jeg kunne ikke komme med en ordentlig undskyldning. Så jeg drønede hjem, fandt skrald i vores skraldespand, vaskede det, fandt en sort skraldepose, og lavede 3 huller. Et til hovedet og to til mine arme. Jeg placerede skraldet rundt om på posen  med lim, fik den på, og så var jeg en skraldespand – Fru Skrald.

Vi har haft mange overvejelser, om vi skulle poste billedet – det er lidt skørt.

Og sådan kom hun afsted. Rappenskralden eller vores skraldekælling. Kært barn har mange navne.  Hendes opfindsomhed kender ingen grænser.  Det kan hun.

 

En regnvejrstur

I marts måned tog vi på skraldegåtur, selvom det øsede ned. I princippet skulle vi have aflyst. Det gjorde vi ikke. Der dukkede 5 op. Sammen fik vi samlet over 40 kg. på mindre end en time. Derefter ville vi alle hjem, fordi det regnede så meget. Vi skrev til Frederiksbergbladet, at vi havde samlet 40 kg.

Frederiksbergbladet

De fulgte op på vores historie og ringede til #Institut_for_Geovidenskab_og_Naturforvaltning for at høre situationen fra deres side.

Fortsættelsen … 

Styringsgruppen talte, om vi ikke skulle invitere på en påsketur. Karin sagde for sjov, at påskeharen kunne lægge æg  på matriklen tilhørende Geovidenskab og naturforvaltning,  for så kunne vi for alvor få ryddet op. Søren legede videre med ideen, og da Karin hørte tasterne, spurgte hun mig: “Rachel, er du begyndt at skrive? Hvortil  jeg svarede ja. “Hvad så med æggene?”spurgte hun”. Jeg svarede: “Det ved jeg ikke, men jeg spørger Fakta og Institutleder Claus Beier”.  Sådan opstod påskeeventet.

Fakta og Claus Beier donerede påskeæggene.  På vej hjem fra Fakta med armene fulde af påskeæg spurgte flere, om jeg havde mødt påskeharen. Jeg måtte svare ja. 88 frederiksbergborgere deltog, og sammen fik vi samlet 120 kg. skrald. 80 % af skraldet fandt vi på matriklen. Det tog ikke mere end 3 timer. Det var en fantastisk tur. Små børn, store børn, unge, forældre, studerende og ældre dukkede op og gav en hånd. Alle var glade og hyggede sig. Når man så ud over matriklen, så man børn over det hele … og de fandt påskeæg! Vi var spændte på, om påskeharen havde lagt æg nok, men det havde den. Og der blev fundet rigtig, rigtig meget skrald.  Mange kunne måske reagere med at mene, at det er forfærdeligt, at der er så meget skrald. Det synes vi osse, men man kan også reagere på en anden måde. Nemlig, at det er tankevækkende, hvor meget vi sammen kan gøre, når vi for alvor beslutter os for noget. Til dette arrangement var det borgerne, de erhvervsdrivende, et institut og kommunen, der gik sammen, og der var også kommunalpolitikere, der deltog. Vi synes, at vi alle sammen er seje, når vi går sammen om et fælles mål, som kommer til at præge os selv, vores nabo og vores by nu og i fremtiden! Det giver et kick, det er stort. 

De er i fuld gang.

Et kærestepar deltager i skraldegåturen.

Sammenholdet / fællesskabet – de faste:

Der er flere og flere, der kommer igen og igen, og der kommer også nye til. Der er i hvert fald 30 – 40 personer, der kommer regelmæssigt. #Carina_Høedt fra Konservative og #Kathrine_Richter fra Volt og #Balder_Mørk_Andersen fra SF er de kommunalpolitikere, der kommer igen og igen. Vi er utrolig glade for, at politikere fra kommunalbestyrelsen også tager del i borgerinitiativet. 

Det burde ikke have en betydning, at det også er kommunalpolitikere, der deltager, men det har en betydning, fordi det viser os, at de er engagerede, og at der er handling bag deres ord. 

En forandring bliver forankret på FRB

#Slagter_Friis fra Falkoner Allé og #Oliviers_&_Co fra Gammel Kongevej var de første, der sagde, at de ville være med til vores kampagne “En forandring bliver forankret på FRB”. Der er over 200 erhvervsdrivende, der er med i vores kampagne. Det startede for lidt over et år siden. Her sendte vi en projektbeskrivelse med et budget til Frederiksberg Fonden, som sagde god for ideen om at få sat en hjemmeside op, hvorfra vi sammen med kommunalbestyrelsen, de erhvervsdrivende og borgerne kan signalere, at vi ønsker det samme. Det er det, vi har gang i lige nu.

TAK til alle, der bakker op om projektet. Sammen kan en forandring blive forankret på Frederiksberg, fordi vi bidrager forskelligt. Nogle bidrager ved at lave en hjemmeside, andre ved at lave et spot. Nogle donerer anonymt, nogle gi’r drikkelse, snacks eller is, mens andre samler skrald ud fra, hvad den enkelte kan og magter. Tak til alle for at være med, og vi håber, at vi bliver flere, der vil sprede ordet om, at vi allesammen, uanset om vi er politikere, erhvervsdrivende eller borgere, ønsker rent hav, ren natur og ren by og handler på det. Fremover er det slut med at smide affald udenfor skraldespanden, uanset om det er i de danske farvande, naturen eller i byen.

Tak fordi du ville læse vores skrivelse om skraldegåturene og sammenholdet på Frederiksberg.